Vähähiilariset Runebergintortut - sokeriton ja gluteeniton
YesDeli sokeriton Karppisokeri - nolla hiilaria sokeri 8,99 €
Pofiber perunakuitu hiilarittomaan leivontaan 3,99 €
  • Aineosat

Runebergintortut
4 munaa
1,5 dl karppitomusokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl mantelijauhoja

0,5 dl leivontaproteiinia
2 rkl psylliumjauhoja

2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta


Kostuttamiseen (valinnainen)
2 dl vettä
2-3 rkl karppitomusokeria
4 rkl punssia, rommia, mantelilikööriä tai mehua


Koristeluun hillosilmä
250 g vadelmia (pakaste)
1 dl karppitomusokeria
1 mm ksantaania, esim. Farina

Koristeluun sokerikuorrute
1 dl karppitomusokeria
munanvalkuaista


 

Nämä uuden ajan Runebergintortut valmistuvat erittäin vähähiilihydraattisina ja tietenkin sokerittomina. Mehevistä hillopällysteisistä Runebergintortuista ei huomaisi itse Fredrikakaan, että kyseessä ovat erikoisversiot - paitsi tietysti erityisen hyvästä mausta!

Vähähiilariset Runebergintortut - sokeriton ja gluteeniton

1. Valmista taikina (8-12 Runebergintorttua)
• Vatkaa munat ja Karppitomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi
• Lisää jogurtti ja kuivat aineet vatkaten joukkoon
• Sekoita tasaiseksi massaksi

2. Paista torttupohjat
• Jaa taikina pieniin (12) tai isoihin (8) muffinvuokiin
• Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia
• Jäähdytä, leikkaa lakki pois, aseta leikkuupinta alaspäin

3. Kostuta torttupohjat (valinnainen)
Sekoita tomusokeri haaleaan nesteeseen
Upota kostukkeeseen puoliväliin saakka (3-5 s.)
Nosta ja kasta sitten toinen puoli


4. Tee hillo ja sokerikuorrute
• Keitä vadelmia, tomusokeria ja ksantaania kunnes hillomaista
• Sekoita tomusokeriin valkuaista kunnes notkeaa massaa

5. Koristele Runebergintortut
• Laita Runebergintorttuihin hillosilmä jäähtyneestä hillosta
• Pursota sokerikuorrute renkaaksi hillosilmän ympärille

6. YesDeli vinkit
• Perinteisesti torttuihin on käytetty myös piparkakkumurua
• Kostuketta varioimalla saat oman makuisiasi torttuja
• Hilloa kannattaa tehdä kerralla enemmänkin - pakasta