Vähähiilihydraattinen juustokakku (kahvi-valkosuklaa)

Lisää kuvia:

YesDeli sokeriton Karppisokeri - nolla hiilaria sokeri 8,99 €
UUTTA! Torras valkoinen sokeroimaton taloussuklaa 6,99 €
de Bron sokeriton kova kermatoffee 3,99 €

Loppu varastosta

  • Aineosat

Suklaakakkupohja (Adam's suklaamuffinmix)
24 cm / 12 palaa (sokeria 0 g, hh >1g / pala)

0,5 pkt (72 g) Adam's suklaamuffinmix
1 muna

75 g maustamatonta jogurttia tai rahkaa
25 g sulaa voita


Valkosuklaa-kahvi tuorejuustotäyte
(sokeria >1g, imeytyvää hh n. 1,5 g / pala)


400 g Philadelphia tms tuorejuustoa
1 dl Karppisokeria (linkki: tee näin)
1 ripaus jauhettua vaniljaa
2 rkl vahvaa kahvia / espressoa
3 liivatelehteä
100 g valkoista sokeritonta leivontasuklaata
2 dl kuohukermaa


Koristeluun
(sokeria 0 g, imeytyvää hh 0 g / pala)
Kermatoffee (murskattuna)


Tämän hennosti kahvin makuisen valkosuklaa-juustokakun valmistukseen ei käytetä lainkaan sokeria. Kakussa on täyteläinen päällinen ja suklainen kuohkea pohja. Pohja on helppo ja nopea valmistaa valmiista kakkupohjamixistä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Vähähiilihydraattinen juustokakku (kahvi-valkosuklaa)

1. Valmista suklaakakkupohja (12 annosta)
• Mittaa puolet Adam's muffinmixjauheesta kulhoon
• Lisää muna, rahkaa tai jogurttia ja sulatettu voi
• Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi
• Vuoraa n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla
• Kaada taikina vuokaan ja paista 180 C° noin 15-20 minuuttia
• Anna jäähtyä

2. Keitä kahvia / espressoa
• Tarvitset kakkuun muutaman ruokalusikallisen vahvaa kahvia
• Nauti itsekin kahvit ja jatka virkistyneenä

3. Sulata suklaa
• Sulata valkosuklaa varovasti vesihautessa tai mikrossa
• Anna jäähtyä


4. Valmistele liivate
• Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia
• Purista liivatteesta vesi pois ja sulata liivate kahvitikkaan


5. Vatkaa kerma
• Vatkaa kerma vaahdoksi


6. Valmista juustokakun täyte
• Jauha Karppisokeri tomuksi sauvasekoittajalla - noin 5 sek.
• Sekoita tomukarppisokeri ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi
• Lisää sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa ja vanilja
• Lisää vielä liivate-kahviseos ja sekoita
• Sekoita lopuksi kermavaahto tasaisesti joukkoon

7. Kokoa juustokakku
• Kaada täyte suklaakakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi
• Peitä muovikelmulla
• Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään tai 8 väh. tuntia

8. YesDeli vinkit
Kermatoffeerouheella korvaat Daim-rouheen
• Riko muovipussissa puunuijalla tms. De Bron nameja
• Lisää namirouhe kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua
• Älä lisää namirouhetta liian aikaisin (nami sulaa)