Vähähiilihydraattinen suklaakääretorttu - gluteeniton

Lisää kuvia:

YesDeli sokeriton Karppisokeri - nolla hiilaria sokeri 8,99 €
  • Aineosat

Pohja
150 g Torras leivontasuklaa
2 rkl kuohukermaa
1,5 dl Karppisokeria (ohje: tee itse tomusokeria)
5 munanvalkuaista (+ ripaus suolaa)
5 munankeltuaista
50 g mantelijauhoja


Täytteitä
2-3 dl kuohukermaa kovaksi vaahdotettuna

3-4 banaania
tai
2-3 dl kuohukermaa kovaksi vaahdotettuna

1 pussi pakastemangokuutioita sulatettuna
tai
2-3 dl kuohukermaa kovaksi vaahdotettuna

Tuoreita vadelmia

Tämä herkullinen suklaakääretorttu valmistuu erittäin vähäliilihydraattisena ja tietenkin täysin sokerittomana. Ihanasta lopputuloksesta ei huomaa lainkaan, että kyseessä on erikoisleivonnainen - paitsi tietysti erityisen hyvästä mausta!

Vähähiilihydraattinen suklaakääretorttu - gluteeniton

1. Valmista taikina
• Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi voilla
• Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kerma, anna hieman jäähtyä
• Valmista Karppitomusokeria (jauha sauvasekoittimella 3-5 sek)
• Vatkaa keltuaisia ja Karppitomusokeria 2-3 minuuttia
• Sekoita keskenään suklaa-kermaseos ja makea keltuaisseos
• Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi - lisää muuhun taikinaan varovasti nostellen

2. Paista taikina
• Kaada taikinaseos voidellulle leivinpaperille, korkeareunaiselle pellille ja paista 175 °C uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.
• Anna hiukan jäähtyä. Peitä sitten paistos leivinpaperilla ja kostealla liinalla. Kumoa jäähtynyt paistos Karppisokeroidulle leivinpaperille

3. Valmista täyte
• Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, pilko hedelmä
• Makeuta hedelmää tai marjoja Karppisokerilla sopivasti

4. Täytä kääretorttu
• Levitä kerma tasaisesti mutta jätä reunoille hieman pursuntavaraa, lisää marjaa/hedelmää, rullaa esim. keittiöliinan avulla rullaksi
• Kieritä leivinpaperi ja vielä keittiöpyyhe napakasti kääretortun ympärille ja aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua