Vähähiilihydraattinen suklaakakku - gluteiiniton

Lisää kuvia:

YesDeli sokeriton Karppisokeri - nolla hiilaria sokeri 8,99 €
  • Aineosat

Suklaakakku 20 cm / 12 palaa (sokeria 0 g, imeytyvä hh alle 1,5 g / pala)
1,5 dl Karppisokeria
4 munaa

200 g voita
200 g sokeritonta leivontasuklaata
250 g mascarponejuustoa
2 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
Ripaus aitoa vanilijaa jauheena


Suklaakuorrutus (sokeria 0 g, imeytyvä hh 2,8 g / pala)
150 g sokeritonta minttusuklaata
0,4 dl kuohukermaa
20 g voita (vähäsuolaista)

Tämä täyteläinen suklaakakku ei sisällä lainkaan sokeria ja hiilihydraattiakin vain nimeksi. Se on todella mehevä ja suklainen – sen voi tarjoilla kuorrutettuna tai ilman kuorrutusta ja se on helppo tehdä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Vähähiilihydraattinen suklaakakku - gluteiiniton

1. Valmista suklaakakku (12 annospalaa)
• Jauha Karppisokeri tomuksi, sauvasekoittajalla noin 5 sek.
• Erottele keltuaiset ja valkuaiset
• Sulata suklaa ja voi ja jäähdytä hieman
• Vatkaa keltuaiset ja Karppisokeri kuohkeaksi
• Lisää kaakao ja vanilja keltuaisvaahtoon
• Sekoita mascarpone voin ja suklaan joukkoon tasaisesti
• Sekoita suklaaseos ja keltuaisvaahto keskenään
• Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
• Kääntele valkuaisvaahto varoen taikinan joukkoon

2. Paista kakku
• Vuoraa irtopohjavuoka leivonpaperilla, kaada taikina vuokaan
• Paista uunin keskiosassa 200 C° noin 35-40 minuuttia

3. Valmista suklaakuorrutus
• Kuumenna kermaa kattilassa, sulata voi ja suklaa joukkoon

4. Kuorruta suklaakakku
• Levitä hieman jäähtynyt seos jäähtyneen kakun päälle

5. YesDeli vinkit
• Tummakuorrutus: mansikka-, banaani-, appelsiinisuklaa
• Valkosuklaat: mansikka-, kiivi-, gojimarjavalkosuklaa