Vähähiilihydraattinen täytekakku - gluteeniton
YesDeli sokeriton Karppisokeri - nolla hiilaria sokeri 8,99 €
Whey 100% heraproteiini hiilariton leivonta 19,99 €
  • Aineosat

Täytekakkupohja 24 cm / 12 palaa (sokeria 0 g, hh alle 1 g / pala)
5 munaa
1,5 dl
YesDeli Karppisokeria (Ohje: tee itse tomusokeria)
1,5 dl mantelijauhoja

1,0 dl Whey 100 täysheraproteiinia
2 tl leivinjauhetta


Vanilijakreemi (sokeria 0 g, hiilaria 0 hh / palassa)
4 keltuaista
1,0 dl YesDeli Karppisokeria

1,0 dl kuohukermaa
125 g voita (vähäsuolaista)
0,5 tl aitoa vanilijaa jauheena

Tämä loistelias sokeriton ja viljaton täytekakku vaniljakreemillä on maultaan aivan kuin perinteinen täytekakku: makea, maukas ja mehevä. Tee kakku edellisenä päivänä, kuorruta ja koristele samana päivänä. Kakku säilyy ja maistuu parhaiten jääkaappikylmänä.

Vähähiilihydraattinen täytekakku - gluteeniton

1. Valmista täytekakkupohja (12 annospalaa)
• Jauha Karppisokeri tomuksi, sauvasekoittajalla noin 5 sek.
• Vatkaa munat ja Karppisokeri kuohkeaksi, noin 5 min.
• Lisää varovasti nostellen muut aineet joukkoon
• Voitele irtopohjavuoka voilla ja mantelijauholla
• Kaada taikina vuokaan ja paista 180 C° noin 25 minuuttia

2. Valmista vaniljakreemi
• Lämmitä kaikki aineet paitsi voi kattilassa sekoittaen
• Kuumenna kunnes seos sakenee – älä anna kiehua
• Sulata voi joukkoon vähän kerrallaan
• Jäähdytä seos (lopuksi jääkaapissa) välillä sekoittaen

3. Kokoa täytekakku
• Leikkaa kakkupohja 2 tai 3 osaan (kostutusta ei tarvita)
• Levitä kreemiä ja vadelmia kerrosväleihin
• Kuorruta kakku kermavaahdolla ja
• koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja vadelmilla

4. YesDeli vinkit
• Makuvariaatioita: mansikka, mango-vadelma, mansikka-kiivi