Vähähiilihydrattiset munkit - sokeriton ja gluteeniton

Lisää kuvia:

Psylliumkuitujauhe (FiberHusk) hiilihydraatiton 4,99 €
Whey 100% heraproteiini hiilariton leivonta 19,99 €
YesDeli sokeriton Karppisokeri - nolla hiilaria sokeri 8,99 €
  • Aineosat

Munkkitaikina
3 munaa
1 dl karppitomusokeria (tai tee itse)
3 dl mantelijauhoja
2 rkl psylliumjauhoja
0,25 dl täysheraproteiinia
2 tl leivinjauhoja
1 tl kardemummaa
1 mm suolaa


Koristeluun
Karppisokeria

Nämä herkulliset pikkumunkit valmistuvat erittäin vähähiilihydraattisina, gluteenittomina ja tietenkin täysin sokerittomina. Ihanista sokeripintaisista munkeista ei huomaa lainkaan, että kyseessä on erikoismunkit - paitsi tietysti erityisen hyvästä mausta!

Vähähiilihydrattiset munkit - sokeriton ja gluteeniton

1. Valmista munkkitaikina (n. 20 lusikkamunkkia)
• Vatkaa munat ja Karppitomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi
• Sekoita kuivat aineet keskenään
• Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi
• Anna taikinan kohota n. 20 minuuttia

2. Paista munkit
• Laita öljy kuumenemaan, tee leipätesti hetken päästä
• Leipätesti: kun leivänpalanen "kiehuu" on öljy sopivan kuumaa
• Muotoile kahdella ruokalusikalla taikinasta palluroita öljyyn
• Paista kääntelemällä munkkeja hetken öljyssä
• Nostele kullanruskeat munkit talouspaperille valumaan

3. Viimeistele nautinto
• Pyörittele munkit Karppisokerissa
• Nauti höyryävän kuumana tai jäähtyneinä


4. YesDeli vinkit
• Testaa eri paistoaikoja munkeilla - taikinainen(kin) on hyvää!
• Tee myös sokeritonta simaa - ohje: klikkaa tästä!