Tämän kirjan herkulliset leivonnaiset, keitot, padat ja kastikkeet maistuvat aivan koko perheelle. Ja kaikki ylistävät niiden makua! Kirjan reseptit on Keliakialiiton asiantuntijoiden tarkistamia.

Herkullista gluteenitonta ruokaa - minulle myös!

Keliakian tai viljayliherkkyyksien takia ei tarvitse luopua monipuolisesta ja herkullisesta ruoasta!

Phil Vickery on englantilainen Michelin-palkittu keittiömestari, joka pyörittää myös leipomoa. Vuonna 2006 hänen leipomonsa ryhtyi valmistamaan gluteenittomia joulukakkuja. Keliaakikoille sopivien kakkujen suosio löi keittiömestarin ällikällä. Hän alkoi perehtyä gluteenittomaan ruokaan ja huomasi, kuinka laaja ongelma keliakia oli ja kuinka vähän ruoka-alan ammattilaiset siitä tiesivät. Vickery on siitä lähtien aktiivisesti kampanjoinut lisätäkseen keliakiatietoisuutta ammattikokkien parissa. Hänen periaatteensa on, että gluteenittoman ruoan tulee olla herkullista ja kaikille sopivaa.

Tämän kirjan herkulliset leivonnaiset, keitot, padat ja kastikkeet maistuvat todellakin koko perheelle. Kirjassa on kymmeniä houkuttelevia gluteenittomia reseptejä upein valokuvin kuvitettuna. Maittavat aamiaiset, terveelliset välipalat, raikkaat salaatit ja mainiot pääruoat saavat veden kielelle ja todistavat, että keliakian takia ei tarvitse luopua monipuolisesta ja maukkaasta ruoasta.

Kirja tarjoaa vinkkejä myös kasvissyöjille ja neuvoo, kuinka valmistaa upeita gluteenittomia leivonnaisia ja jälkiruokia. Kirjan reseptit on sovitettu suomalaisiin olosuhteisiin. Keliakialiiton asiantuntijat ovat tarkistaneet reseptien gluteenittomuuden.

***
Ammattilaisilta:

Vickeryn kirja on virkistävä poikkeus ankeasti kuvitettujen ja tylsien ravitsemus- ja dieettikirjojen loputtomassa sarjassa.
Marja Malinen - Kotiliesi

Modernin raikkaalla otteella toteutettu kirja houkuttelee kokeilemaan. Erityisesti ilahduttavat leivonnais- ja jälkiruoka-ohjeet sekä kasvisruokaohjeiden runsaus.
Tuomas Tanttu - Glorian Ruoka & Viini

***
Herkullista gluteenitonta ruokaa - minulle myös!

Lisää kuvia:

  • Tuotetietoa
Herkullista gluteenitonta ruokaa - minulle myös!

Kirjailija: Phil Vickery
Kustantaja: Nemo
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 192
Asu: Sidottu, kovakantinen
Julkaisuvuosi: 2010