Luontainen koivusokeri soveltuu mm. hiilihydraattitietoselle, diabeetikolle ja laihduttajalle. Sallittu kaikissa Atkins (1-4) vaiheissa. Ksylitolin GI on kymmenen kertaa matalampi (7 vs. 70) kuin sokerilla!

YesDeli kotimainen koivusokeri Ksylitoli GI 7

Luontaista makeutusta ilman sokeria? Kyllä vain! Kotimaisella GI 7 koivusokerilla!



  • GI 7 koivusokeri® on: kuin sokeria makunsa, ulkonäkönsä ja koostumuksen puolesta.

  • GI 7 koivusokeri on: sokerin tapaan kiderakenteinen, luontainen, makea aine jota voidaan valmistaa esimerkiksi Betula pendulasta, eli rauduskoivusta, mistä juontaa myös nimitys ”koivusokeri”. Erittäin vaativan valmistusprosessin lopuksi ksylitoli suodatetaan, kuivataan ja kiteytetään.

  • GI 7 koivusokeri on: ksylitolia jota esiintyy luonnostaan mm. marjoissa ja hedelmissä kuten vadelmissa, omenoissa ja banaaneissa. Myös ihmisen omassa aineenvaihdunnassa muodostuu ksylitolia jatkuvasti.

  • GI 7 koivusokeri ei ole: eikä se sisällä sakkaroosia (pöytäsokeria), fruktoosia (hedelmäsokeria), eikä mitään keinotekoista kuten aspartaamia (Canderel) tai sukraloosia (Splenda).

  • GI 7 koivusokeri on: luontainen makeuttaja kuten tavallinen sokeri mutta jonka GI (glykeeminen indeksi) on vain 7, eli kymmenen kertaa matalampi kuin sokerin GI (70).

  • GI 7 koivusokeri  ei sisällä: paakkuuntumisenestoainetta tai muita lisäaineita. Jos tuote paakkuuntuu on se normaalia eikä muuta tuotteen muita ominaisuuksia.

  • GI 7 koivusokeri on: soveltuu kaikkeen makeuttamiseen, leivontaan, hilloihin ja makeisten valmistamiseen. Leivonnaisten nostatus leivinjauheella ja ruokasoodalla onnistuu normaalisti. Hiivalla nostatus onnistuu jos lisäät mukaan hieman tavallista sokeria. GI 7 koivusokerin makeus vastaa tavallista sokeria.


Betula pendula
YesDeli kotimainen koivusokeri Ksylitoli GI 7
  • Tuoteseloste
  • Ravintosisältö
  • Tuotetietoa

Aineosat: ksylitoli*

Sisältää: hammasterveyttä edistäviä ja lasten korvatulehduksia ehkäiseviä aineosia

Ei sisällä: sokeria, hedelmäsokeria tai keinotekoisia makeutusaineita


*ksy·li·toli on luontainen makeutusaine joka tarkoitettu käytettäväksi elintarvikkeissa sekä sellaisenaan makeutusaineena. GI 7 koivusokeri on 100% ksylitolia. GI 7 koivusokeria on turvallista käyttää kaiken kokoisina annoksina. Ksylitolilla ei ole käytön ADI rajoitusta. ADI-arvolla (Acceptable Daily Intake) tarkoitetaan suurinta hyväksyttävää päivittäistä saantia.

Ksylitolin käytön on kiistatta todettu edistävän hammasterveyttä ja olevan korvatulehdusta aiheuttaville bakteereille myrkyllinen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ksylitolin säännöllisellä käytöllä voidaan vähentää korvatulehduksia 30 – 40 % ja saada myös antibioottikuurien määrä pienenemään.*

Ksylitoli on makeudeltaan lähellä tavallista sokeria ja sillä on aavistuksen viileän jälkimaku. Käytettäessä ruoanlaitossa viileys jää käytännössä piiloon. Ksylitolia on luonnossa koivussa, marjoissa ja hedelmissä. Myös oma elimistömme tuottaa sitä aineenvaihduntatuotteena ja näin ollen se on meille täysin turvallinen. Soveltuu myös diabeetikoille, raskaana oleville, lapsille ja vanhuksille ilman rajoituksia.


*Lähteet:
· Hautalahti O, Renko M, Tapiainen T, Kontiokari T, Pokka T, Uhari M. Failure of xylitol given three times a day for preventing acute otitis media. Pediatr Infect Dis J. 2007;26(5):423-7.

· Kontiokari T, Uhari M, Koskela M. Effect of Xylitol on Growth of Nasopharyngeal Bacteria In Vitro. Antimicrobial Agents Chemother. 1995;39(8):1820–3.

· Kontiokari T, Uhari M, Koskela M. Antiadhesive effects of xylitol on otopathogenic bacteria. J Antimicrob Chemother. 1998;41(5):563-5.

· Käypä hoito -suositus. Äkillinen välikorvatulehdus. Internet: http://www.terveysportti.fi/xmedia/hoi/hoi31050.pdf Päivitys 11.1.2010

· Niemelä M, Uhari M, Möttönen M, Pokka T. Costs arising from otitis media. Acta Paediatr. 1999;88(5):553-6.

· Tapiainen T, Renko M, Kontiokari T, Uhari M. Xylitol Concentrations in the Saliva of Children After Chewing Xylitol Gum or Consuming a Xylitol Mixture. Eur J Clin Microbiol Infect Dis. 2002a;21:53-5.

· Tapiainen T, Luotonen L, Kontiokari T, Renko M, Uhari M. Xylitol Administered Only During Respiratory Infections Failed to Prevent Acute Otitis Media. Pediatrics 2002b;109(2):e19.

· Tapiainen T, Sormunen R, Kaijalainen T, Kontiokari T, Ikäheimo I, Uhari M. Ultrastructure of Streptococcus pneumoniae after exposure to xylitol. J Antimicrob Chemother. 2004;54(1):225-8.

· Uhari M, Kontiokari T, Koskela M, Niemelä M. Xylitol chewing gum in prevention of acute otitis media: double blind randomised trial. BMJ 1996;313:1180-3.

· Uhari M, Kontiokari T, Niemelä M. A novel use of xylitol sugar in preventing acute otitis media. Pediatrics 1998;102:879-84.

· Uhari M, Möttönen M. An open randomized controlled trial of infection prevention in child day-care centers. Pediatr Infect Dis J. 1999;18(8):672-7.

· Uhari M, Tapiainen T, Kontiokari T. Xylitol in preventing acute otitis media. Vaccine 2001;S144-7.

· Vernacchio L, Vezina R, Mitchell A. Tolerability of Oral Xylitol Solution in Young Children: Implications for Otitis Media Prophylaxis. Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2007;71(1):89–94.

· Vernacchio L. Xylitol Syrup for the Prevention of Acute Otitis Media in Otitis-prone Children. Tutkimussuunnitelma 2010. Internet 23.8.2010: http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01044030.