Ainesosat

Ihanat laskiaispullat  (alle 2,5 g hiilihydraattia / pulla)
4 dl mantelijauhoja
2 dl perunakuitua
1 dl karppisokeria
0,5 dl Tomu karppisokeria
4 rkl psylliumjauhetta
4 dl maustamatonta jogurttia
4 munaa
100 g voita
4 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa
1,5 tl suolaa

Paistopinnalle
1 munan keltuainen sivelyyn
1-2 rkl mantelirouhetta tai -lastuja
1-2 rkl Tomu Karppisokeria (jäähtyneelle pullalle)

Mantelimassa (alle 0,5 g hiilihydraattia / annos)
120 g mantelijauhoa
80 g Tomu Karppisokeria
0,5-1 munan valkuainen

Vadelmahillo (alle 0,5 g hiilihydraattia / annos)
250 g vadelmia (pakaste)
1 dl Tomu Karppisokeria
1 mm ksantaania
Keitä vadelmia, tomusokeria ja ksantaania kunnes hillomaista

Kermavaahto (alle 0,5 g hiilihydraattia / annos)
1,5-2 dl kuohukermaa
1-2 tl  Tomu Karppisokeria
ripaus aitoa vaniljaa jauheena

Valmistusohje

1. Valmista taikina (12-13 laskiaispullaa)
• Vatkaa munat kevyesti kuohkeaksi vaahdoksi
• Lisää jogurtti, voi ja kuiva-aineet. Anna seistä 10 min.
• Pyörittele kostein käsin 12-13 kpl palloa

2. Paista pullat
• Jaa pallot tasaisesti uunipellille leivinpaperille
• Sivele rikotulla munalla ja koristele mantelirouheella
• Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30-40 min.

3. Valmista mantelimassa
• Sekoita tomusokeri ja mantelijauhot kulhossa
• Lisää munan valkuainen, työstä käsin tasaiseksi massaksi
• Muotoile tangoksi ja suojaa leivinpaperilla kuivumiselta

4. Kokoa ja koristele laskiaispullat
• Halkaise jäähtyneet pullat varoen kapealla veitsellä
• Annostele 2-3 mantelimassakiekkoa pullapuolikkaalle
• Lisää kermavaahto ja lakki. Sirottele päälle tomusokeria.

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!