Ainesosat:
Luontainen makeutusaine maltitoli*, tärkkelys (maissi), vesi, happamuudensäätöaineet (maito-, omena- ja sitruunahappo) aromit, luontainen väri (karmiini, indigokarmiini, kurkumiini, karoteeni).
Sisältää:
30% vähemmän kaloreita
Ei sisällä:
Sokeria, gelatiinia, liivatetta, gluteenia, pähkinää, laktoosia, maitoproteiinia, rasvaa, soijaa, suolaa
*Maltitoli: luontainen makeutusaine joka valmistetaan viljasta. Maltitolin glykeeminen indeksi (GI) on tutkimusten mukaan matala, noin 26. Glukoosin, eli rypälesokerin GI on 100. GI kuvaa sitä, millä nopeudella ja kuinka paljon nautittu ravintoaine nostaa verensokeria verrattuna samaan määrään rypälesokeria.
1. Lähde, maltitolin GI: Tech Bull Fac Agr Kagawa Univ 2003; 55: 57-61. | Estimation of glycemic response to maltitol and mixture of maltitol and sucrose in healthy young subjects. | Matsuo T.
2. Lähde, maltitolin GI: Diabete & Metabolisme (Paris) 1994; 20: 291-6. | Glycaemic and insulinaemic responses in healthy volunteers upon ingestion of maltitol and hydrogenated glucose syrups. | Pelletier X, Hanesse B, Bornet F, Debry G.
Lisätiedot:
Mitä ovat sokerialkoholit? (ote kirjasta: Uusi Atkins Uusi Sinä, Bookwell 2011)
"Monet vähähiilihydraattisista tuotteista on makeutettu erytritolilla, isomaltilla, laktitolilla tai maltitolilla. Näitä sokereita kutsutaan sokerialkoholeiksi, ja ne tuottavat suussa sokeria muistuttavan makean makuaistimuksen sisältämättä kuitenkaan samaa kalorimäärää ja aiheuttamatta vastaavaa aineenvaihdunnallista reaktiota.
Sokerialkoholit eivät imeydy täysin ruoansulatuksessa, joten niiden sisältämät kalorimäärät on keskimäärin noin puolet sokerin sisältämästä määrästä, tosin eri makeutusaineiden kalorimäärä hieman vaihtelee. Koska ne imeytyvät hitaasti tai eivät imeydy lainkaan ruoansulatuksessa, ne eivät juuri vaikuta verensokeritasoon tai insuliinimäärään. Näin ollen sokerialkoholit eivät juuri vaikuta rasvanpolttoon, joten ne soveltuvat osaksi Atkinsin dieettiä. Ne saattavat olla lisäksi hyödyllisiä suoliston toiminnan kannalta ja ehkäistä kariesta."
Liiallinen käyttö saattaa aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia.