Ainesosat:
Luontainen makeutusaine: maltitoli** ja isomalti, luontainen hyytelöimisaine: agar agar, luontainen happamuudensäätöaine: sitruunahappo, luontaiset aromit ja värit, luontainen makeutusaine: stevioliglukosidit*
Sisältää:
40% vähemmän kaloreita, luontaiset värit, luontainen makeutus, luontaiset aromit
Ei sisällä:
Sokeria, eläiperäisiä tai geenimanipuloituja aineosia
Lisätiedot:
Mitä on stevia - mitä ovat stevoliglykosidit? (Lähde: Evira, Wikipedia)
Stevia on kasvisuku, johon kuuluu noin 240 kasvia. Yksi niistä on Stevia rebaudiana, josta saadaan makeutusaine steviaa. Suku on nimetty espanjalaisen kasvitieteilijän Pedro Jaime Esteven mukaan.
Stevia rebaudianan lehdistä saadaan steviolin glykosideistä koostuvaa tiivistettä, joka on jopa 300 kertaa makeampaa kuin ruokosokeri. Steviaa kasvaa luonnonvaraisena Paraguayssa, mutta sitä viljellään myös monissa muissa maissa. Makeutusaineena sitä on käytetty Japanissa vuodesta 1970 ja on ollut hyväksytty elintarvikkeiden makeuttamiseen pitkään myös Sveitsissä ja Yhdysvalloissa.
Euroopan komissio hyväksyi steviakasvista valmistetun makeutusaineen käytön vihdoin myös EU:ssa marraskuussa 2011 ja näin ollen samalla sen käyttömakeutusaineena tuli Suomessakin sallituksi.
Säilytetään kuivassa ja viileässä paikassa. Laskennallinen annoskoko 15 g vastaa muttamaa makeista. Liiallisesta käytöstä kerralla voi herkkävatsainen saada vatsaoireita. Nauti ensin pienempi määrä ja nosta nautittua annosta vähitellen. Vatsa tottuu pian, eikä vatsaoireita enää tule. Valmistettu Belgiassa. Paino 150 g.