Ainesosat:
Kaakaomassa, luontaiset makeutusaineet *maltitoli, sorbitoli, stevioliglykosidi, maitojauhe, kaakaovoi, inuliinikuitu, arabikumi, värit, voitiiviste, herajauhe, soijalesitiini, karnaubavaha, aromit
Sisältää:
Luontaista maitosokeria
Ei sisällä:
Lisättyä sokeria, gluteenia
Lisätiedot:
Saattaa sisältää pähkinää ja maapähkinää. Säilytetään kuivassa ja viileässä paikassa. Kaakaopitoisuus vähintään 30%. Laskennallinen annoskoko 12 g vastaa pientä kourallista rakeita. Paino 22 g, myyntierässä 3 x 22 g.
* Mitä ovat sokerialkoholit? (ote kirjasta: Uusi Atkins Uusi Sinä, Bookwell 2011)
"Monet vähähiilihydraattisista tuotteista on makeutettu erytritolilla, isomaltilla, laktitolilla tai maltitolilla. Näitä sokereita kutsutaan sokerialkoholeiksi, ja ne tuottavat suussa sokeria muistuttavan makean makuaistimuksen sisältämättä kuitenkaan samaa kalorimäärää ja aiheuttamatta vastaavaa aineenvaihdunnallista reaktiota.
Sokerialkoholit eivät imeydy täysin ruoansulatuksessa, joten niiden sisältämät kalorimäärät on keskimäärin noin puolet sokerin sisältämästä määrästä, tosin eri makeutusaineiden kalorimäärä hieman vaihtelee. Koska ne imeytyvät hitaasti tai eivät imeydy lainkaan ruoansulatuksessa, ne eivät juuri vaikuta verensokeritasoon tai insuliinimäärään. Näin ollen sokerialkoholit eivät juuri vaikuta rasvanpolttoon, joten ne soveltuvat osaksi Atkinsin dieettiä. Ne saattavat olla lisäksi hyödyllisiä suoliston toiminnan kannalta ja ehkäistä kariesta."
Mitä on stevia - mitä ovat stevoliglykosidit? (Lähde: Evira, Wikipedia)
Stevia on kasvisuku, johon kuuluu noin 240 kasvia. Yksi niistä on Stevia rebaudiana, josta saadaan makeutusaine steviaa. Suku on nimetty espanjalaisen kasvitieteilijän Pedro Jaime Esteven mukaan.
Stevia rebaudianan lehdistä saadaan steviolin glykosideistä koostuvaa tiivistettä, joka on jopa 300 kertaa makeampaa kuin ruokosokeri. Steviaa kasvaa luonnonvaraisena Paraguayssa, mutta sitä viljellään myös monissa muissa maissa. Makeutusaineena sitä on käytetty Japanissa vuodesta 1970 ja on ollut hyväksytty elintarvikkeiden makeuttamiseen pitkään myös Sveitsissä ja Yhdysvalloissa.
Euroopan komissio hyväksyi steviakasvista valmistetun makeutusaineen käytön vihdoin myös EU:ssa marraskuussa 2011 ja näin ollen samalla sen käyttömakeutusaineena tuli Suomessakin sallituksi.