Ainesosat
Raparperijuomatiivisteen ainekset
2 litraa vettä
1 kilo raparperia
1 pussi (430g) Karppisokeria
1 sitruuna paloteltuna
1 tl sitruunahappoa (maustehyllystä tai apteekista)
Valmistusohje
- Valmista mehutiiviste
- Jauha Karppisokeri tomuksi, jotta se liukenee helpommin (sauvasekottimella 5sek.)
- Paloittele raparperi ja lisää se ja 2 litraa vettä kattilaan.
- Leikkaa sitruunan kuori hedelmälihaan asti veitsellä pois, paloittele.
- Lisää sitruunapalat ja sitruunahappo kattilaan.
- Kiehauta vesi ja jätä mehu tekeytymään kattilaan seuraavaan päivään.
- Pullota ja säilytä jääkaapissa – laimenna käytettäessä.
2. Valmista raparperidrinksuja
- Käytä 1 osa mehua ja 1 osa vettä, maista ja laimenna lisää tarvittaessa.
- Sellaisenaan raikkaan hapokasta,mutta ei niin makea. Lisää makeutusta halutessasi.
- Voit lisätä juomiin esim. tuoreen sitruunamelissan tai mintun lehtiä.
- Kesäisiä drinkkejä aikuiseen makuun saa lisäämällä vaaleaa rommia tai mansikkalikööriä.
- Tarjoile jääkylmänä jääpalojen kera.
Reseptin tuotteet
Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!
Sokeriton Karppisokeri – 100% Erytritoli
8,99 €Sokeria ilman sokeria? Kyllä – Karppisokeri on!