Ainesosat

Raparperijuomatiivisteen ainekset

2 litraa vettä
1 kilo raparperia
1 pussi (430g) Karppisokeria
1 sitruuna paloteltuna
1 tl sitruunahappoa (maustehyllystä tai apteekista)

Valmistusohje

  1. Valmista mehutiiviste
  • Jauha Karppisokeri tomuksi, jotta se liukenee helpommin (sauvasekottimella 5sek.)
  • Paloittele raparperi ja lisää se ja 2 litraa vettä kattilaan.
  • Leikkaa sitruunan kuori hedelmälihaan asti veitsellä pois, paloittele.
  • Lisää sitruunapalat ja sitruunahappo kattilaan. 
  • Kiehauta vesi ja jätä mehu tekeytymään kattilaan seuraavaan päivään.
  • Pullota ja säilytä jääkaapissa – laimenna käytettäessä.

2. Valmista raparperidrinksuja

  • Käytä 1 osa mehua ja 1 osa vettä, maista ja laimenna lisää tarvittaessa.
  • Sellaisenaan raikkaan hapokasta,mutta ei niin makea. Lisää makeutusta halutessasi.
  • Voit lisätä juomiin esim. tuoreen sitruunamelissan tai mintun lehtiä.
  • Kesäisiä drinkkejä aikuiseen makuun saa lisäämällä vaaleaa rommia tai mansikkalikööriä.
  • Tarjoile jääkylmänä jääpalojen kera.

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!