Ainesosat
Sokeriton sitruskakku 12 palaa (alle 3 g hh / annos)
1 appelsiini, luomu (200 g)
1 sitruuna, luomu (200 g)
3 kananmunaa
2 dl karppisokeria
200 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus aitoa vaniljaa jauheena
1/4 suolaa
Koristeluun
Karppitomusokeria (jäähtyneelle kakulle)
Kermavaahto (alle 0,5 g hiilihydraattia / annos)
1,5-2 dl kuohukermaa
1-2 tl karppitomusokeria
ripaus aitoa vaniljaa jauheena
Valmistusohje
1. Keitä sitrukset
• Pese/harjaa appelsiini ja sitruuna huolellisesti
• Kiehauta kattilassa noin 2 litraa vettä
• Keitä appelsiinia kannen alla noin 15 min
• Lisää sitruuna ja keitä vielä noin 30 min
• Kaada keitinvesi pois, jäähdytä kylmällä vedellä
2. Soseuta sitrukset
• Puolita sitrukset ja poista siemenet
• Irroita sisus lusikalla kulhoon, poista välikalvot
• Lisää kulhoon lopuksi sitrusten kuoret
• Soseuta sauvasekoittimella
3. Valmista taikina
• Vatkaa munat ja Karppisokeri napakaksi vaahdoksi
• Sekoita kuiva-aineet kulhossa keskenään
• Lisää kuiva-aineet kanamunavaahtoon kevyesti nostellen
• Kääntele lopuksi myös sitrussose taikinaan
4. Valmistele kakkuvuoka (Ø 24 cm)
• Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle
• Voitele irtopohjavuoan reunat
• Kaada taikinaseos vuokaan
5. Paista kakku
• Paista 175° alimmalla tasolla noin 45 minuuttia
• Tarkkaile ja peitä leivinpaperilla jos tummuu liikaa
• Irrota kakku hieman jäähtyneenä ja siirrä jääkaappiin
6. YesDeli vinkit
• Anna kakun tekeytyä miellään yön yli
• Koristele kakku Karppitomusokeri:lla
• Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera
• Kakku säilyy pitkään ja vain paranee jääkaapissa!
Reseptin tuotteet
Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!
YesDeli mantelijauho – paras ketoleivontaan!
10,00 €Tuo ketopullan tuoksu kotiisi – kun innostut, niin onnistut!
Sokeriton Karppisokeri – 100% Erytritoli
8,99 €Sokeria ilman sokeria? Kyllä – Karppisokeri on!