Ainesosat

Sokeriton sitruskakku 12 palaa (alle 3 g hh / annos)
1 appelsiini, luomu (200 g)
1 sitruuna, luomu (200 g)
3 kananmunaa
2 dl karppisokeria
200 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus aitoa vaniljaa jauheena
1/4 suolaa

Koristeluun
Karppitomusokeria (jäähtyneelle kakulle)

Kermavaahto (alle 0,5 g hiilihydraattia / annos)
1,5-2 dl kuohukermaa
1-2 tl  karppitomusokeria
ripaus aitoa vaniljaa jauheena

Valmistusohje

1. Keitä sitrukset 
• Pese/harjaa appelsiini ja sitruuna huolellisesti
• Kiehauta kattilassa noin 2 litraa vettä
• Keitä appelsiinia kannen alla noin 15 min
• Lisää sitruuna ja keitä vielä noin 30 min
• Kaada keitinvesi pois, jäähdytä kylmällä vedellä

2. Soseuta sitrukset 
• Puolita sitrukset ja poista siemenet
• Irroita sisus lusikalla kulhoon, poista välikalvot
• Lisää kulhoon lopuksi sitrusten kuoret
• Soseuta sauvasekoittimella

3. Valmista taikina
• Vatkaa munat ja Karppisokeri napakaksi vaahdoksi
• Sekoita kuiva-aineet kulhossa keskenään
• Lisää kuiva-aineet kanamunavaahtoon kevyesti nostellen
• Kääntele lopuksi myös sitrussose taikinaan

4. Valmistele kakkuvuoka (Ø 24 cm)
• Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle
• Voitele irtopohjavuoan reunat
• Kaada taikinaseos vuokaan

5. Paista kakku
• Paista 175° alimmalla tasolla noin 45 minuuttia
• Tarkkaile ja peitä leivinpaperilla jos tummuu liikaa
• Irrota kakku hieman jäähtyneenä ja siirrä jääkaappiin

6. YesDeli vinkit 
• Anna kakun tekeytyä miellään yön yli
• Koristele kakku Karppitomusokeri:lla
• Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera
• Kakku säilyy pitkään ja vain paranee jääkaapissa!

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!