Ainesosat

Sokeriton pikkusima Karppisokerista (muutama pullo)
2 litraa vettä
1 sitruunan hedelmäliha
250 g Karppisokeria
2-3 cm pala inkivääriä
tuorehiivaa, herneen kokoinen pala
1-2 rkl kookossokeria liemeen
1-2 tl kookossokeria pulloon

Valmistumisen seuraamiseen
Rusinoita

Valmistusohje

1. Kiehauta
• Leikkaa inkivääri ohuiksi lastuiksi
• Kiehauta litra vettä, lisää inkiväärilastut
• Kaada seos kookos- ja Karppisokerin päälle astiaan

2. Jäähdytä
• Lisää litra kylmää vettä
• Leikkaa terävällä veitsellä sitruunasta kuoret pois
• Lisää pilkottu sitruuna, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
• Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen

3. Käynnistä käyminen
• Anna käydä huoneenlämmössä 1-2 vrk
• Siivilöi ja pullota sima
• Lisää lasipulloon 1-2 tl kookossokeria ja muutama rusina
• Vie pullot viileään

4. YesDeli vinkit
• Sima on valmista vajaassa viikossa
• Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan
• Makeutta voi säätää Karppisokerin määrällä
• Käymistä voi säätää kookossokerin määrällä
• Myös lämpotila vaikuttaa käymiseen – seuraa käymistä!
• Tee myös sokerittomia munkkeja! Katso reseptimme!

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!