Ainesosat

Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1 dl täysraakaruoko-, kookos- tai karppisokeria
1,5dl mantelijauhoa
1 tl aitoa vaniljaa
2 tl leivinjauhetta

Huom. Pelkästään kookossokerista tehdystä pohjasta tulee erilainen – voit käyttää osaksi myös karppisokeria!

Kääretortun täyte
2 dl kermaa
Mansikka- vadelma- tai muuta marjahilloa maun mukaan
Makeutukseen vaniljasiirappia

Charlotan täyte
3 dl kermaa
400g rahkaa tai mascarponea
n. 250g mansikoita pilkottuina
5 liivatelehteä
Karppitomusokeria ja vaniljasiirappia oman maun mukaan.

Valmistusohje

1. Valmista kääretorttupohja

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon mantelijauho ja vanilja.
  • Lisää jauhoon sekoitettu leivinjauhe varovasti sekoittaen.
  • Kaada voidellulle pellille ja paista 175 asteessa noin 8 min.
  • Pohjan ollessa valmis, kumoa se leivinpaperin päälle jolla on levitettynä Karppisokeria.
  • Irroita leivinpaperi (pohjan ollessa kuuma) ja jätä se kevyesti pohjan päälle, ja sen päälle kasteltu keittiöpyyhe, jottei pohja pääse kuivahtamaan.

2. Valmista kääretortun täyte

  • Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi.
  • Sekoita vaahtoon marjahillo kevyesti nostellen.
  • Lisää makeutukseksi hieman vaniljasiirappia.

3. Täytä kääretorttu

  • Levitä kermavaahto-hillo -seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle
  • Rullaa torttu ja laita jääkaappiin. (mieluiten jo edellisenä päivänä)

4. Valmista Charlotan täyte

  • Laita liivatteet likoamaan,
  • Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka ja/tai mascarpone.
  • Makeuta sokereilla ja maista.
  • Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja nostele kuuma seos massaan.
  • Lisää joukkoon pilkotut mansikat.

5. Kokoa Charlotta

  • Leikkaa kääretorttu noin 1 cm paloiksi ja vuoraa sopiva kulho kelmulla.
  • Vuoraa kulhon reunat ja pohja kääretorttupaloilla.
  • Kaada täyte keskelle ja laita kylmään jähmettymään.
  • Kumoa vadille ja koristele marjoilla!

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!