Ainesosat
Sokeriton Semifreddo – Italialainen jäädyke / jäätelö
Noin 22 cm kulho – 12 annosta (sokeria >2 g, hh >2 g per annos)
Marjasose:
3 dl mustaviinimarjoja
0,5 – 1,0 dl Karppisokeria (tarpeen mukaan)
0,5 dl vettä
Valkuaisvaahto:
3 valkuaista
1,5 dl karppitomusokeria
Keltuaisvaahto:
3 keltuaista
1,0 dl karppitomusokeria
Kermavaahto:
3,0 dl kuohukermaa
0,5 dl karppitomusokeria
2 tl aitoa vaniljaa jauheena
Valmistusohje
1. Valmista marjasose
• Puhdista marjoista rangat ja roskat
• Kiehauta marjat, vesi ja Karppisokeri kattilassa (2-3 min)
• Soseuta sauvasekoittajalla soseeksi
2. Valmista valkuaisvaahto
• Erottele valkuaiset ja lisää ne ja tomusokeri astiaan
• Vatkaa ainekset kovaksi vaahdoksi
3. Valmista keltuaisvaahto
• Lisää keltuaiset ja tomusokeri omaan astiaan
• Vatkaa ainekset kuohkeaksi vaahdoksi
4. Valmista kermavaahto
• Mittaa kerma, tomusokeri ja vanilja omaan astiaan
• Vatkaa melko kovaksi kermavaahdoksi
5. Yhdistä aineet jäädykemassaksi
• Yhdistä ensin keltuaisvaahto ja kermavaahto keskenään
• Yhdistä sitten valkuaisvaahto varoen keltuais-kermavaahtoon
• Vuoraa sopiva kulho kelmulla, tämä helpottaa kumoamista
• Siirrä massa kulhoon – lisää viileä marjasose raitoina joukkoon
6. Pakastasemifreddo
• Anna semifreddon jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään
7. Anna sulaa sopivasti ja tarjoile
• Kumoa semifreddo tarjoiluastialle ja anna sulaa siinä hetken
• Poista kulho – irroittaminen helpottuu kun massa sulaa vähän
• Sulata vielä hetken kunnes leikattavissa – koristele marjoilla
8. YesDeli vinkit – pähkinäsemifreddo
• Paahda pähkinöitä ja manteleita hitaasti pannulla – älä polta
• Lisää hieman vettä ja Karppisokeria, anna veden haihtua
• Tee semifreddo näistä Karppisokeroiduista pähkinöistä!
Reseptin tuotteet
Sokeriton Karppisokeri – 100% Erytritoli
8,99 €Sokeria ilman sokeria? Kyllä – Karppisokeri on!