Ainesosat

Sokeriton Semifreddo – Italialainen jäädyke / jäätelö
Noin 22 cm kulho – 12 annosta (sokeria >2 g, hh >2 g per annos)

Marjasose:
3 dl mustaviinimarjoja
0,5 – 1,0 dl Karppisokeria (tarpeen mukaan)
0,5 dl vettä

Valkuaisvaahto:
3 valkuaista
1,5 dl karppitomusokeria

Keltuaisvaahto:
3 keltuaista
1,0 dl karppitomusokeria

Kermavaahto:
3,0 dl kuohukermaa
0,5 dl karppitomusokeria
2 tl aitoa vaniljaa jauheena

Valmistusohje

1. Valmista marjasose
• Puhdista marjoista rangat ja roskat
• Kiehauta marjat, vesi ja Karppisokeri kattilassa (2-3 min)
• Soseuta sauvasekoittajalla soseeksi

2. Valmista valkuaisvaahto
• Erottele valkuaiset ja lisää ne ja tomusokeri astiaan
• Vatkaa ainekset kovaksi vaahdoksi

3. Valmista keltuaisvaahto
• Lisää keltuaiset ja tomusokeri omaan astiaan
• Vatkaa ainekset kuohkeaksi vaahdoksi

4. Valmista kermavaahto
• Mittaa kerma, tomusokeri ja vanilja omaan astiaan
• Vatkaa melko kovaksi kermavaahdoksi

5. Yhdistä aineet jäädykemassaksi
• Yhdistä ensin keltuaisvaahto ja kermavaahto keskenään
• Yhdistä sitten valkuaisvaahto varoen keltuais-kermavaahtoon
• Vuoraa sopiva kulho kelmulla, tämä helpottaa kumoamista
• Siirrä massa kulhoon – lisää viileä marjasose raitoina joukkoon

6. Pakastasemifreddo
• Anna semifreddon jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään

7. Anna sulaa sopivasti ja tarjoile
• Kumoa semifreddo tarjoiluastialle ja anna sulaa siinä hetken
• Poista kulho – irroittaminen helpottuu kun massa sulaa vähän
• Sulata vielä hetken kunnes leikattavissa – koristele marjoilla

8. YesDeli vinkit – pähkinäsemifreddo
• Paahda pähkinöitä ja manteleita hitaasti pannulla – älä polta
• Lisää hieman vettä ja Karppisokeria, anna veden haihtua
• Tee semifreddo näistä Karppisokeroiduista pähkinöistä!

Reseptin tuotteet