Ainesosat

Pohja
150 g tummaa suklaata (1,5 levyä)
2 rkl kuohukermaa
1,5 dl Karppitomusokeria
5 munanvalkuaista (+ ripaus suolaa)
5 munankeltuaista
50 g mantelijauhoja

Täytteitä
2-3 dl kuohukermaa kovaksi vaahdotettuna
3-4 banaania
tai
2-3 dl kuohukermaa kovaksi vaahdotettuna
1 pussi pakastemangokuutioita sulatettuna
tai
2-3 dl kuohukermaa kovaksi vaahdotettuna
Tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Valmista taikina
• Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi voilla
• Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kerma, anna hieman jäähtyä
• Vatkaa keltuaisia ja Karppitomusokeria 2-3 minuuttia
• Sekoita suklaa-kerma ja keltuaisseos ja mantelijauhot
• Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi – lisää muuhun taikinaan varovasti nostellen

2. Paista taikina
• Kaada taikinaseos voidellulle leivinpaperille, korkeareunaiselle pellille ja paista 175 °C uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.
• Anna hiukan jäähtyä. Peitä sitten paistos leivinpaperilla ja kostealla liinalla. Kumoa jäähtynyt paistos Karppisokeroidulle leivinpaperille

3. Valmista täyte
• Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, pilko hedelmä
• Makeuta hedelmää tai marjoja Karppisokerilla sopivasti

4. Täytä kääretorttu
• Levitä kerma tasaisesti mutta jätä reunoille hieman pursuntavaraa, lisää marjaa/hedelmää, rullaa esim. keittiöliinan avulla rullaksi
• Kieritä leivinpaperi ja vielä keittiöpyyhe napakasti kääretortun ympärille ja aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua

Reseptin tuotteet

Huom! Lisää ostoskoriin 2 kpl suklaalevyjä!