Ainesosat

Tuorepizza Adam’s pizzapohjamixistä
Uunipellillinen = 6 annosta (sokeria 0-1 g, hh 1-2 g per annos)

Pizzapohja (sokeria 0 g, hh 1 g per annos)
1 pkt Adam’s pizzapohjamix
1,5 dl lämmintä (42 °C) vettä
2 rkl ruokaoljyä

Pizzan perustäyte
300 g tomaattia paseerattuna, soseena tai murskana
1-5 valkosipulin kynttä murskattuna
Maun mukaan pizzamaustetta, mustapippuria ja hienoa merisuolaa
Reilusti hiilaritonta pizzajuustoa tai muuta juustoraastetta

Tuunatun tuorepizzan täytteitä (anna peruspizzan jäähtyä):
Rucolaa ja/tai tuoretta basilikaa, pinaattia, vuonankaalia…
Tuoretta mozzarellaa, fetaa tai brietä
Uunissa rapeutettua pekonia tai Schwarzwaldin kinkkua
Minitomaatteja lohkoina, oliiveja, kapriksia, jalapeñoja…
Paahdettuja auringonkukan- pinjan- tai kurpitsansiemeniä
Muita rapeita, raikkaita ja tuoreita aineksia maun mukaan

Perinteinen pizza (vaihtoehtoisesti):
Lisää muitakin täytteitä ennen paistamista (sokeria 0-1 g, hh 1-2 g per annos)

Valmistusohje

1. Valmista pizzataikina
• Kaada pizzapohjajauhot kulhoon
• Lisää 2,5 dl lämmintä vettä (42 °C)
• Sekoita hyvin

2. Valmista tomaattikastike
• Kaada tomaattisosetta/murskaa (300 g) kulhoon
• Murskaa joukkoon valkosipulia ja lisää mausteet

3. Valmista pizzapohja
• Taikinasta 2 pyöreää pizzaa (mediumkoko) tai pellillinen
• Painele ja kaulitse kahden öljytyn leivinpaperin välissä
• Poista lopuksi päällimmäinen paperi

4. Valmista peruspizza
• Levitä tomaattisose pizzapohjalle
• Lisää reilusti pizzajuustoa tai muuta juustoraastetta
• Paista 200 °C uunissa keskitasolla noin 25-30 min

5. Tuunaa uudenlaiseksi tuorepizzaksi
• Anna pizzan jäähtyä
• Lisää raikkaita ja maukkaita aineksia maun mukaan
• Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa vaikka kuohuvan kera

6. YesDeli vinkit – perinteinen pizza
• Lisää (kohdassa 4) muitakin pizzatäytteitä ja paista
• Nauti höyryävän kuumana

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!