Ainesosat

Sämpylät
3 dl mantelijauhoja
4 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl omenaviinietikkaa
225 ml kiehuvaa vettä
3 kananmunan valkuaista

Valmistusohje

Sämpyläohje

  • Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
  • Kiehauta vesi ja lisää seokseen.
  • Lisää valkuaiset ja viinietikka vatkaa hetki vatkaimella.
  • Seos muistuttaa muovailuvahaa.
  • Muotoile kosteilla käsillä pyöreitä sämpylöitä. Ripottele päälle seesamin siemeniä.
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1tunti.

Vinkkejä täyttämiseen

  • Hodarin väliin suosittelemme kotimaista, vähähiilarista ja lihapitoista laatunakkia.
  • Suosittelemme höysteiksi majoneesia, hamppari- tai valkosipulikastiketta, kurkkusalaattia sekä sokeroimatonta ketsuppia ja sinappia!
  • Tuunaa tästä omaan makuusi sopiva lisäämällä esimerkiksi sipulirouhetta tai marinoitua sipulia!

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!