Ainesosat

Runebergintortut
4 munaa
1,5 dl karppitomusokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl mantelijauhoja
0,5 dl leivontaproteiinia
2 rkl psylliumjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta

Kostuttamiseen (valinnainen)
2 dl vettä
2-3 rkl karppitomusokeria
4 rkl punssia, rommia, mantelilikööriä tai mehua

Koristeluun hillosilmä
250 g vadelmia (pakaste)
1 dl karppitomusokeria
1 mm ksantaania

Koristeluun sokerikuorrute
1 dl karppitomusokeria
munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Valmista taikina (8-12 Runebergintorttua)
• Vatkaa munat ja Karppitomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi
• Lisää jogurtti ja kuivat aineet vatkaten joukkoon
• Sekoita tasaiseksi massaksi

2. Paista torttupohjat
• Jaa taikina pieniin (12) tai isoihin (8) muffinvuokiin
• Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia
• Jäähdytä, leikkaa lakki pois, aseta leikkuupinta alaspäin

3. Kostuta torttupohjat (valinnainen)
• Sekoita tomusokeri haaleaan nesteeseen
• Upota kostukkeeseen puoliväliin saakka (3-5 s.)
• Nosta ja kasta sitten toinen puoli

4. Tee hillo ja sokerikuorrute
• Keitä vadelmia, tomusokeria ja ksantaania kunnes hillomaista
• Sekoita tomusokeriin valkuaista kunnes notkeaa massaa

5. Koristele Runebergintortut
• Laita Runebergintorttuihin hillosilmä jäähtyneestä hillosta
• Pursota sokerikuorrute renkaaksi hillosilmän ympärille

6. YesDeli vinkit
• Perinteisesti torttuihin on käytetty myös piparkakkumurua
• Kostuketta varioimalla saat oman makuisiasi torttuja
• Hilloa kannattaa tehdä kerralla enemmänkin – pakasta

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!