Ainesosat
Runebergintortut
4 munaa
1,5 dl karppitomusokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl mantelijauhoja
0,5 dl leivontaproteiinia
2 rkl psylliumjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
Kostuttamiseen (valinnainen)
2 dl vettä
2-3 rkl karppitomusokeria
4 rkl punssia, rommia, mantelilikööriä tai mehua
Koristeluun hillosilmä
250 g vadelmia (pakaste)
1 dl karppitomusokeria
1 mm ksantaania
Koristeluun sokerikuorrute
1 dl karppitomusokeria
munanvalkuaista
Valmistusohje
1. Valmista taikina (8-12 Runebergintorttua)
• Vatkaa munat ja Karppitomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi
• Lisää jogurtti ja kuivat aineet vatkaten joukkoon
• Sekoita tasaiseksi massaksi
2. Paista torttupohjat
• Jaa taikina pieniin (12) tai isoihin (8) muffinvuokiin
• Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia
• Jäähdytä, leikkaa lakki pois, aseta leikkuupinta alaspäin
3. Kostuta torttupohjat (valinnainen)
• Sekoita tomusokeri haaleaan nesteeseen
• Upota kostukkeeseen puoliväliin saakka (3-5 s.)
• Nosta ja kasta sitten toinen puoli
4. Tee hillo ja sokerikuorrute
• Keitä vadelmia, tomusokeria ja ksantaania kunnes hillomaista
• Sekoita tomusokeriin valkuaista kunnes notkeaa massaa
5. Koristele Runebergintortut
• Laita Runebergintorttuihin hillosilmä jäähtyneestä hillosta
• Pursota sokerikuorrute renkaaksi hillosilmän ympärille
6. YesDeli vinkit
• Perinteisesti torttuihin on käytetty myös piparkakkumurua
• Kostuketta varioimalla saat oman makuisiasi torttuja
• Hilloa kannattaa tehdä kerralla enemmänkin – pakasta
Reseptin tuotteet
Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!
Pofiber perunakuitu hiilarittomaan leivontaan
3,99 €Karpin pottua, eli pofiberiä tästä tiskiin!
YesDeli mantelijauho – paras ketoleivontaan!
10,00 €Tuo ketopullan tuoksu kotiisi – kun innostut, niin onnistut!
Jauhettu 100% psyllium leivontaan
4,99 €Keto-, vhh- ja gluteenittoman leivonnan “must” juttu!