Ainesosat

Marjapiirakkapohja Ø 28 cm / 12 palaa (hh 1,5 g / pala)
100 g voita
2 munaa
1,0 dl Karppisokeria
1,5 dl kuohukermaa
3,5 dl mantelijauhoja
1,0 dl täysheraproteiinia
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumjauhetta

Marjatäyte (hh 3 g / pala – marjan oma sokeri)
250 g punaisia viinimarjoja
250 g mustia viinimarjoja
1,0 dl karppitomusokeria / maun mukaan

Pinnalle (hh 0 g / pala)
Ripoteltuna Karppisokeria

Valmistusohje

1. Valmista piirakkataikina (12 annospalaa)
• Sulata voi kattilassa tai mikrossa
• Vatkaa munat, Karppisokeri ja kerma kevyesti sekaisin
• Sekoita kuiva-aineet, lisää ne munaseokseen, lisää voi
• Anna taikinan seistä noin 5 minuuttia

2. Kokoa viinimarjapiirakka
• Sekoita viinimarjat ja Karppitomusokeri tasaisesti
• Kaada taikina 28 cm pyöreään tai 1/2 pellin neliövuokaan
• Levitä viinimarjat piirakan päälle tasaisesti
• Paista piirakkaa keskitasolla 200 C° noin 25 minuuttia

4. YesDeli vinkit
• Makuja: mustikka-vadelma, metsämansikka, karhunvatukka
• Puna/mustaherukkapiirakassa alle 5 g hiilaria per pala
• Vadelmapiirakassa vain noin 3 g hiilaria per pala
• Vadelmassa on vähiten hiilaria (4,1 g) kauppamarjoistamme

Reseptin tuotteet