Ainesosat

Porkkanalaatikko 4-5 annosta (hh 6 g / annos)
500 g porkkanoita
Vettä keittämiseen
200 g Slim-riisiä
Täysmaitoa keittämiseen
0,5 dl mantelirouhetta
2 tl psylliumjauhetta
1 muna
2 rkl vhh-siirappia
Nokareita voita
Merisuolaa jauhettuna
Muskottipähkinää jauhettuna
Valkopippuria jauhettuna

Pinnalle (hh <0,5 g / annos)
Mantelijauhetta

Valmistusohje

1. Valmistele ja keitä porkkanat
• Pese kuorimattomat porkkanat ja pilko kuorineen kattilaan
• Lisää vettä niin paljon, että porkkanat peittyvät, lisää suolaa
• Keitä porkkanoita kunnes ne ovat pehmeitä
• Valuta keitinvesi toiseen astiaan (säästä)
• Soseuta pehmeät porkkanat sauvasekoittimella

2. Valmistele ja keitä riisi
• Huuhtele Slim riisi siivilässä runsaalla kylmällä vedellä
• Kaada kattilaan ja lisää maitoa niin, että riisi peittyy
• Keitä noin 5 minuuttia

3. Sekoita aineet ja mausta
• Sekoita sose, riisi maitoineen, manteli, psyllium ja mausteet
• Riko muna lasiin ja riko sen rakenne haarukalla, lisää joukkoon
• Lisää porkkanan keitinvettä siten, että seos on melko löysää
• Sekoita seos hyvin ja maista, lisää suolaa tarvittaessa

4. Kuorruta ja paista
• Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle mantelijauhetta
• Lisää voinokareita porkkanalaatikon pinnalle
• Paista uunin keskiosassa noin 1,5 tuntia 150 asteessa

5. YesDeli vinkit
• Sekoita seokseen ennen paistoa hieman Karppisokeria
  tai itse tehtyä vhh-siirappia jos haluat lisää makeutta
• Anna kuuman laatikon jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua
• Laatikon voi hyvin tehdä ennakkoon ja lämmittää uunissa
• Porkkanalaatikon voi myös pakastaa
• Valmiit kaupan foliovuoat ovat käteviä laatikoiden teossa

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!