Ainesosat

Munkkitaikina
5 munaa
0,5 dl Karppisokeria
1 dl kookosjauhoja
2 dl mantelijauhoja
2 rkl psylliumjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 dl kermaa tai kookosmaitoa

Koristeluun
Karppisokeria

Valmistusohje

1. Valmista munkkitaikina (n. 13 munkkia)
• Vatkaa munat ja Karppisokeri kuohkeaksi vaahdoksi
• Sekoita kuivat aineet keskenään
• Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi
• Anna taikinan kohota n. 20 minuuttia
• Pyörittele taikinasta palloja ja tee niiden keskelle sormella reikä

2. Paista munkit
• Laita öljy kuumenemaan pieneen kattilaan, tee leipätesti hetken päästä
• Leipätesti: kun leivänpalanen “kiehuu” on öljy sopivan kuumaa, sopiva lämpötila noin 160-170C
• Paista kääntelemällä munkkeja hetken öljyssä
• Nostele kullanruskeat munkit talouspaperille valumaan

3. Viimeistele nautinto
• Pyörittele munkit Karppisokerissa
• Nauti höyryävän kuumana tai jäähtyneinä

4. YesDeli vinkit
• Testaa eri paistoaikoja munkeilla – taikinainen(kin) on hyvää!
• Tee myös sokeritonta simaa – katso reseptimme!

Reseptin tuotteet

Tästä saat helposti lisättyä tarvittavat tuotteet ostoskoriisi!