Ainesosat

Taikina

150g voita
2 rkl Tomu Karppisokeria
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhoja

Täyte

n. 5 dl jäisiä mustikoita
2 rkl Tomu Karppisokeria
Vaniljasiirappia
1 tl perunajauhoja tai psylliumia


Kondensoitu maitovaahto

Sokeroimaton kondensoitu maito

Valmistusohje

1. Valmista taikina
• Nypi huoneenlämpöiseen voihin muut taikinan ainekset.
• Anna seistä hetken

2. Valmista täyte
• Sekoita täytteen ainekset keskenään.

3. Valmista mustikkakukko
• Voit tehdä mustikkakukon pieniin esim. savisiin annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan.
• Laita mustikat pohjalle ja ripottele taikina päälle.
• Paista 200 asteessa noin 15-20 min.
• Nauti!

Tarjoile vispatun kondensoidun maidon kanssa!

Sokeroimaton kondensoitu maitovaahto:

• Laita maitopurkki jääkaappiin.
• Vatkaa vaahdoksi.
• Mausta Tomu Karppisokerilla ja vaniljasiirapilla.
• Vaahto vatkautuu hyvin ja sopii hyvin vaniljakastikkeeksi.
• Vaahto tarjoillaan heti! Se ei kestä seisottamista pitkään.




Reseptin tuotteet